Restauracja „Katarzyna Parys" istnieje już od 34 lat i jest najdłużej prosperującym lokalem gastronomicznym w Rydułtowach. Kuchnia w opinii gości jest bardzo wykwintna, a dania – nawet najprostsze są przyrządzone z fantazją.
Trochę historii…
Dawno temu – kiedy babcia obecnej właścicielki, Pani Katarzyna Parys przygotowywała potrawy i robiła przetwory – nikt nie mógł przypuszczać, że Jej pasja stanie się z biegiem czasu początkiem tradycji rodzinnej. Dania babci Katarzyny były bardzo tradycyjne i proste w swej formie.
Dziś gotowanie w tym miejscu to przede wszystkim radość eksperymentowania – smak, formy, barwy i konsystencje można łączyć na nieskończenie wiele sposobów. Czasem jednak okazuje się, że tradycyjny przepis jest najlepszy. Dlatego w restauracji Katarzyny Parys proponowane są dania zarówno będące owocem kulinarnych poszukiwań, jak również te tradycyjne.
Na zdjęciu Pani Renata Niesporek, wskazująca dawne zdjęcie swojej matki, Pani Katarzyny Parys.
Restauracja „Katarzyna Parys" zaprasza wraz z rodziną i personelem:
- Renata Niesporek – założycielka restauracji w 1988 roku
- Agata Dolibóg – córka, właścicielka od 2015 roku
- Waldemar Bielski – szef kuchni od 1991 roku
Na zdjęciu ponownie Pani Renata Niesporek. Przedstawia fotografię z córką Agatą i prezentuje pięknie zachowany stylowy mebel.
Zapoznaj się z naszymi ofertami pracy w restauracji „Katarzyna Parys" w Rydułtowach na stanowiskach:
▪️KUCHARZ
▪️KELNER
Możesz również porozmawiać nt. oferty z naszym doradcą klienta, który odpowiada ze jej realizację w urzędzie pracy:
- 32 459 29 47